![](https://867e10fe8f.clvaw-cdnwnd.com/371fa425ae30ce4666ec4d0c4ce5cd27/200000144-5541c5541e/farkas_zsuzsanna_dietetikus_honlap_fejl%C3%A9cek2.jpg?ph=867e10fe8f)
Mire nem jó a FAHÉJ? - tehetnénk fel a kérdést
![](https://867e10fe8f.clvaw-cdnwnd.com/371fa425ae30ce4666ec4d0c4ce5cd27/200000105-ef09bef09d/73528691_143996113617636_3013480115800637440_n.jpg?ph=867e10fe8f)
1. Immunerősítő: vírus-és baktériumölő (paraziták ellen), szájfertőtlenítésre is alkalmas
2. Gyulladáscsökkentő: bővelkedik antioxidánsokban, polifenolokban
3. Máj-és epetámogató
4. Stabilizálja a vércukorszintet
5. Emésztőenzimek termelését serkenti
6. Trigliceridszintet csökkenti
7. Természetes tartósító ételekben
8. Fokozza a vérkeringést, perifériákat is erősíti (bőr és agy vérellátásának fokozása stb.)
9. Csökkenti a menstruációs fájdalmakat
10. Afrodiziákum
11. Szívtámogató
12. Daganatellenes hatású
13. Csökkenti az általános allergiás tüneteket
14. Tartamaz: cinket, rezet, mangánt, szelént, kolint, magnéziumot, káliumot
15. A fahéj hasonlóan működik a süteményekben mint a csipet só: felerősíti az édes jegyeket (kevesebb édesítő szükséges)