KARDAMOM

2019.11.24

Itthon elsősorban a téli sütemények összetevőjeként ismerjük a kardamomt, amely az indiai fűszerkeverékek (garam masala) állandó komponense.
Kakaónkba, teánkba, kávénkba is tehetjük, húsételek és köretek kiváló kiegészítője lehet.
A kardamom:
1. Serkenti a vérkeringést: afrodiziákum, melegítő hatású
2. Vírus- és baktériumölő: húgyúti fertőzések, kellemetlen szájszag, krónikus fogszuvasodás
3. Antioxidáns: csökkenti a húgysavszintet
4. Serkenti az epe termelődését, ezért a zsíremésztesben is segítség
5. Vérnyomást kiegyenlítő
6. LDL-szintet csökkentő (koleszterinszint)
7. Vércukorszint szabályozásában is segít
8. Májtámogató (mangán ásványi anyagot is tartalmaz)