Esthajnal teakeverék

~ FÖLDANYA EREJE ~

Nyugtató-keverék a pihentető alvásért és éjszakai regeneráció elősegítéséért

Az Esthajnal teakeverék összetétele az este megszelídítésén alapszik, hogy a ma embere aktív szellemi napjai után képes legyen átadni magát a pihenésnek. A 9 komponensú teakeverékben a hársfavirág, a gyöngédség szimbólumaként megágyaz a komlóvirág, a szemvidítófű idegrendszert csitító hatásának. Az Esthajnal alkotói hozzájárulnak a felborult cirkadián ritmus helyreállításához.    

Mennyiség: 30 g

Összetevők: hársfavirág (Tiliae flos), komlóvirág (Humuli lupuli flos), citromfűlevél (Melissae folium), szemvidítófű (Euphrasiae herba), szurokfű (Origani herba), szagosmüge (Asperulae herba), CBD-tartalmú kender (Cannabis sativa Finola herba), búzavirág (Cyani flos), narancsvirág (Auranthii flos)

3 500 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: felébredések, elalvási nehézség, forgolódás-hánykolódás

Kulcskifejezések lelki szinten: túlgondolás, aggódás, nyugtalanság, félelem


Félelem az éjszakától. 

Vajon felébredek-e, vissza tudok-e aludni, vagy hánykolódni fogok az ágyban? Sajnos sokan teszik fel ezeket a kérdéseket az estefelé közeledve. Rengetegen választják a szintetikus megoldást kétségbeesésükben, hiszen ijesztő virrasztani, és várni tétlenül a napfelkeltét.

Az alvás a sejtszintű regeneráció alapfeltétele, magát az újjászületést szimbolizálja. 

Egyértelmű, hogy a jelenünket meghatározó alvási nehézségek nemcsak fizikai, hanem lelki túlfeszítettségünkből is erednek. A pihenésmentes éjszakák pedig valójában terhelt nappalaink lenyomatai: az elcsúszott cirkadián ritmus, a mesterséges kékfényhasználat, a mellékvesék fokozott munkája, a mindennapos készenléti állapot, a benyomásokban való tobzódás, a nehezen lecsituló szellem, a félelmek előretörése. 


Az Esthajnal teakeverék összetétele az este megszelídítésén alapszik, hogy a ma embere aktív szellemi napjai után képes legyen átadni magát a pihenésnek.A 9 komponensú teakeverékben a hársfavirág, a gyöngédség szimbólumaként megágyaz a komlóvirág, a szemvidítófű idegrendszert csitító hatásának. Az Esthajnal alkotói hozzájárulnak a felborult cirkadián ritmus helyreállításához. 

A teakeverék alkotói

Hársfavirág (Tiliae flos): virága farnezolt, heszperidin flavonoidot, szaponinokat, nyálkát tartalmaz. Elsődlegesen náthaellenes hatásáról ismeretes, de kiváló szív- és idegnyugtató attribútumokkal is bír. Érdekesség, hogy a hársméz is farnezolban gazdag, ezért szintén csitítja a nyugtalan elmét. Az Esthajnal teakeverék ízesítésére is alkalmazhatjuk, hiszen így még inkább erősíthetjük a szinergikus hatásokat.


Komlóvirág (Humulilupuli flos): komlóvirág a nyomasztó gondolatok feloldója. a túlérzékeny idegrendszer támogatója, a pihentető alvás elősegítője. Enyhíti a belső nyugtalanságból, frusztrációból származó szívpanaszokat.


Citromfűlevél (Melissae folium): a citromfű bővelkedik flavonoidokban, glikozidokban, nyálkában, illóanyagban (citronellol, citrol, geraniol stb). Egyedülálló fitotranquilláns a gyógynövények között, azaz enyhíti az idegrendszer izgalmát mellékhatások nélkül. Az elengedés növényének tartják. Bármilyen stressz-alapú tünetet csitít, legyen szó idegesség miatt jelentkező gyomorfájdalomról vagy fejfájásról. A mindennapokban az alvás elősegítőjeként terjedt el, de kiváló antivirális hatással is bír (pl. szemölcsök), fokozza az agyi vérellátást.


Szemvidítófű (Euphrasiae herba): a szemre gyakorolt jótékony hatásain túl a lecsendesedés szere, csökkenti az önemésztő gondolatok túlsúlyát.


Szurokfű (Origani herba): a szurokfű közismert antiszeptikus hatásairól timol- és karvakoltartalma miatt. Kiváló segítség az esti rituálék során, hiszen ellazítja a feszült elmét. A népi hagyományok szerint elűzi a rémálmokat.

Szagosmüge (Asperulae herba): a manapság méltatlanul mellőzött, kellemes ízvilágú szagosmüge a régi álmatlanság elleni teakeverékek kiemelkedő alkotója volt. Az idegzsába háziszereként tartották számon.


CBD-tartalmú kender (Cannabis sativa Finola herba): a CBD mélyebb megismerésével rehabilitálódott a kenderről alkotott általános vélemény, továbbá a gyulladáscsökkentő, antioxidáns, emésztést segítő aspektusai is figyelmet kaptak. A Finola kender semmilyen függőséget nem okoz, biztonsággal alkalmazható. Enyhíti a belső feszültséget, hozzájárul az esti lecsendesedéshez.


Búzavirág (Cyani flos): a búzavirágot máj- és szemproblémákban, vértisztító teakeverékekben is használták. Manapság már teljesen elfeledett szívnyugtató hatása.


Narancsvirág (Auranthii flos): a narancs virága élvezetes aromája mellett az idegrendszert támogató, alvást elősegítő gyógynövények csoportjába is beletartozik. 

12 pontban a pihentető alvásért

 1. Aludj sötétben: kapcsold ki az összes elektromos kütyüt, húzd ki a konnektorból is.
 2. Gondolj a megfelelő hőmérséklet biztosítása: télen 20 fok alatt, nyáron lehetőség szerint. 
 3. Az ágyadban csak aludj, sose tévézz vagy dolgozz!
 4. Próbáld betartani a valós elalvási időt, ha teheted, 10 körül legyél már ágyban. (Az éjfél előtti pár óra rendkívül segíti a regenerációdat!)
 5. Alakítsd ki a saját kedvenc elalvási rituálédat: illóolajok, meditáció, langyos vízzel való tusolás, relaxációs zene, olvasás, gyertyafény használata stb.
 6. Ne egyél lefekvés előtt 3 órával! Krónikus alvásproblémák esetén mindig figyelj arra, hogy minőségi keményítőt tartalmazzon a vacsorád.
 7. Fontolgasd a külön hálószobát, ha a párod horkol: a nyugalom érdekében. De persze a legjobb megoldás, ha a horkolással sem békéltek meg (pl. légzőgyakorlatok).
 8. Lefekvés előtt menj ki még egyszer a mosdóba.
 9. Ha nincs eléggé sötét a szobádban, akkor használj szemtakarót.
 10. Ha lement a Nap, próbáld kerülni a social media felületeket: Internet off!
 11. Védekezz a kék fények ellen kék fény szűrő szemüveggel! (Ne feledkezz meg kütyükön található szűrőkről sem.) Ha sok időt töltesz számítógép előtt (dehidratáció), akkor figyelmedbe ajánlom az elektrolitok pótlását (nátrium, kálium, magnézium).
 12. Ha éjszaka többször is felébredsz, akkor a májad, ha pedig nehezen tudod lecsitítani a gondolataidat, a mellékveséd szorul támogatásra. 

Napi adag: 1 bögre lehetőség szerint naplementekor, vagy az esti órákban elfogyasztva. Mellékvese-fáradtság esetén javasoljuk a Szárcsagyökér vagy Föld teakeverék kúraszerű alkalmazását.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl vízzel leforrázunk, majd 10 perc áztatási idő után leszűrhetjük. Ízesíthetjük friss citromlével, mézzel. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Gyakori kérdések

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161