Kisrigó teakeverék

ÚJ

~ FÖLDANYA EREJE ~

A gyermeki lét keveréke: immun-, emésztő- és idegrendszer támogatása gyermekeknek

A tiszta gyermeki lélek könnyedén kapcsolódik a természet segítő információihoz. A 10 komponensből álló Kisrigó teakeverék ezt az ősi élményt hivatott erősíteni. Védelmet nyújt a gyermekek számára a civilizációs ártalmakkal szemben: támogatja az emésztő- és immunrendszert, ásványi anyagokat biztosít a terhelt idegrendszer számára.

Mennyiség: 40 g
Összetevők: bodzavirág (Sambuci flos), papsajtmályvalevél (Malvae folium), szamócalevél (Fragariae folium), apróbojtorján (Agrimoniae herba), kakukkfű (Thymi herba), fodormentalevél (Menthae crispa folium), gyermekláncfűlevél (Taraxaci folium), citromfűlevél (Melissae folium), körömvirágszirom (Calendulae flos), kukoricabajusz (Maydis stigma)

3 500 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: immunerősítés, megfázás, étvágy, vércukorszintek kiegyensúlyozása, székelési problémák, alvási nehézségek, vérszegénység, szemvédelem

Kulcskifejezések lelki szinten: félelem, szorongás a mindennapok kihívásaitól, kényszerek


Ahogy a felnőtteknek, úgy a gyermekeknek sem egyszerű felvenni a mai világ lüktető tempóját, főleg azok számára, akik eleve érzékenyebbek a külső impulzusokra. 

Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a Kisrigó teakeverék magába foglalja a gyermekeket érintő legfőbb problémakörök kérdéseit:

  • a lelki nehézségekből adódó emésztőrendszeri diszkomfort támogatását (mint hasmenés, székrekedés kiegyenlítése),
  • a folytonos kihívásokkal szembenéző gyermeki immunrendszer segítését,
  • a terhelt, befeszült szellem megnyugtatását, a különböző félelmek, kényszerek enyhítését.

A Kisrigó komponenseit gondosan válogattuk össze, figyelve a gyógynövények érzelmi tartalmaira is, 

hogy a "kisrigóink" bátran daloljanak, keresgéljenek az élet mezején! 

A teakeverék alkotói

Bodzavirág (Sambuci flos): a védelmező. A "kisrigók" immunrendszerének szelíd, mégis rendkívül hatásos gyógynövénye. Nemcsak a megfázásos időszakokban segítség, hanem támogatja a vese régiót (életenergia-központ), mely a mindennapi félelmeink miatt igazán igénybe van véve.


Papsajtmályvalevél (Malvae folium): úgy vélem sokan megkóstolták gyermekkorukban a kis "pogácsáit". Ez a kis szerény külsejű, egyszerűen gyomnak tartott növény nagyon értékes nyálkatartalommal bír, amely nemcsak az emésztőrendszerre, hanem az egész légző- és nyirokrendszerre is pozitív hatást gyakorol. A papsajt nyálkája táplálja a bélrendszert, elősegíti a kiegyensúlyozott székletürítést.


Szamócalevél (Fragariae folium): az egyik legfinomabb ízű, gyermekbarát teafű, melynek alkalmazása a mai fitoterápiában elporladt. Harmonizálja a vércukor- és inzulinszintet, enyhe idegrendszert simogató hatásáról is ismeretes, továbbá magas flavonoid-tartalma miatt támogatja szervezetünk antioxidáns rendszerét, elősegíti a vas jobb felszívódását.


Apróbojtorján (Agrimoniae herba): a mélyen elbúvó félelmek enyhítője. Fizikális szinten a máj- és eperehabilitáló, előemésztést serkentő gyógynövény. Kiváló segítség az immunrendszer támogatásában, már a megfázás alatt is segíti a legyengült szervezet gyorsabb regenerációját.


Kakukkfű (Thymi herba): míg az apróbojtorján felold, a kakukkfű egy kis bátorságot kölcsönöz a szorongó lelkeknek. A kakukkfűben található timol antiszeptikus, gomba- és parazitaellenes hatású illóanyag, a mikrobiom, a bélflóra támogatója.


Fodormentalevél (Menthae crispa folium): a fodormenta az egyensúly, a biztonság, a megújulás növénye. Elősegíti a koncentrációt, az összpontosítást. A visszafogottabb illóanyag-tartalma miatt az eleve érzékenyebb idegrendszerűek számára jobb választás, mint a borsmenta. Antiszeptikus, gombaellenes hatású, elősegíti az emésztőnedvek kiegyensúlyozott termelődését.


Gyermekláncfűlevél (Taraxaci folium): a gyermekláncfű a gyermekek májának nem hivalkodó őre. Nem túlzó méregtelenítő, hanem a bölcs megelőzés gyógynövénye. A civilizációnkat érintő egészségügyi problémák tömkelege kapcsolódik a májműködésünkhöz. A következő generációknál egy rendkívülien fontos feladat a megfelelő májtámogatás.


Citromfűlevél (Melissae folium): egyedülálló fitotranquilláns a gyógynövények között, azaz enyhíti az idegrendszer izgalmát mellékhatások nélkül. Az elengedés növényének tartják. Bármilyen stressz-alapú tünetet csitít, legyen szó idegesség miatt jelentkező gyomorfájdalomról vagy fejfájásról. A mindennapokban az alvás elősegítőjeként terjedt el, de kiváló antivirális hatással is bír (pl. szemölcsök).


Körömvirágszirom (Calendulae flos): színanyag-tartalma a szemvédelmet szolgálja a Kisrigó teakeverékünkben, kiegyenlítve a mindennapos kékfényterheltség negatív hatásait. Támogatja a bélrendszert, erőteljes antiszeptikus hatású gyógynövényünk.


Kukoricabajusz (Maydis stigma): sajnos sokszor kimarad az elsődleges fontosságú ásványi anyagok fogyasztása a gyermekeknél, miközben az elektrolitok hiánya (kálium, nátrium, magnézium, kálcium) fokozattan érzékennyé teszi az idegrendszert a külső impulzusokkal szemben. A kukoricabajusz az elektrolitokat, ásványi anyagokat biztosító komponens. A régi népgyógyászati gyakorlat a gyermekek húgyhólyag erősítésére is javasolta.   


Napi adag: 3 éves kor felett javasoljuk a teakeveréket. 1 bögre reggel vagy étkezések között fogyasztva. 3 hónap után érdemes tartani 2-3 hét szünetet. Felnőttek is fogyaszthatják. Javasolt napi adag akár fel is hígítható ("ízesített víz", minőségi gyümölcslével is felönthető).

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl szobahőmérsékletű vízbe egy éjszakára beáztatunk, majd reggel langyosra felmelegítve, vagy hidegen azonnal fogyaszthatjuk. Ízesíthetjük friss citromlével, mézzel. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Gyakori kérdések

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

Fogyasztható-e várandósság vagy szoptatás alatt?

Várandósság alatt nem, de szoptatás alatt fogyasztható. Utóbbi esetén 3 hét után tartsunk 1 hét szünetet, majd újrakezdhető.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161