Alsórét teakeverék

~ FÖLDANYA EREJE ~

A cukorháztartás keveréke: máj, hasnyálmirigy támogatása, vércukor- és inzulinszint kiegyenlítése

A világunkra jellemző vércukor- és inzulinszint problémák nemcsak a rosszul megválasztott élelemről, hanem az éhező lelkekről, az aggódásról, a túlzott stressz lenyomatairól árulkodnak. Az alsóréti fehér eperfánk inspirálta ezt a 7 komponensű, finomhangolású keverékünket, amely vércukor-stabilizáló hatása mellett támaszt nyújt hektikus életvitelünkben.

Mennyiség: 60 g
Összetevők: fehér eperfalevél (Mori albi folium), fügelevél (Ficus carica folium), szamócalevél (Fragariae folium), kecskerutafű (Galegae herba), görögszénalevél (Trigonellae foenugraeci folium), kukoricabajusz (Maydis stigma), katángkórógyökér (Cichorii radix)

3 700 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: emelkedett éhomi vércukorszint, inzulinrezisztencia, instabil vércukor- és inzulinszint, állandó csipegetés utáni vágy, sóvárgás, testkompozíció harmonizálása, prevenció, szövődmények megelőzése

Kulcskifejezések lelki szinten: megfelelési kényszer, maximalizmus hajszolása, bizonytalanság, szeretethiány


A világunkra jellemző vércukor- és inzulinszint problémák nemcsak a rosszul megválasztott élelemről, hanem az éhező lelkekről, az aggódásról, a túlzott stressz lenyomatairól árulkodnak. 

Sajnos a szénhidrátfóbiával átitatott világunk felszínes megközelítései csak a táplálkozással való se veled-se nélküled kapcsolatunkat erősítik.

A gyökeri ok a krónikus stressz, a kimerült lélek, amelynek hozadéka: a nem jól megválasztott, feldolgozott ételek elfogyasztása, a sejtszintű éhezés eluralkodása, a jutalmazás aspektusának megerősödése, a szervezet készenléti állapota (a kortizol, az adrenalin állandó közömbösítésére való koncentráció), a természet törvényeinek háttérbe szorítása.


Az Alsórét teakeveréket a kimerült és kiéhezett ember szükségleteire formáltuk. A kiválasztott gyógynövények a folytonos stressz-közömbösítés miatti fokozottabb glükózfelhasználást, a máj alulműködését, a lassacskán kiépült kályhaüzemmódot (ha eszem, csak akkor működöm) hivatottak szelíden ellensúlyozni.

A teakeverék alkotói

Fehér eperfalevél (Mori albi folium): az Alföldet körbeölelő eperfák ember és állat számára egyaránt biztosítottak édes és tápláló eleséget. Sajnos gyümölcsének fogyasztása az utóbbi időben háttérbe szorult, miközben egészségvédő tulajdonságai túlmutatnak a legtöbb import, egzotikus társához képest. Gyümölcse nem az egyetlen áldásos része az eperfának, leveleit évszázadok óta használják a népgyógyászati gyakorlatban, legyen szó szív-, bőr- vagy májvédelemről. Valójában a levelei is táplálóak, mint a gyümölcse, a polifenolokban, antioxidánsokban, cinkben, káliumban, magnéziumban bővelkedik, elősegítve a stabil vércukorszintet. A tudományos regiszter a eperfalevél 1-deoxynojirimycin elnevezésű komponensét kutatja, mint a cukorproblémák lehetséges prevenciós eszközeként.


Fügelevél (Ficus carica folium): a fehér eperfalevél mellett az egyik legértékesebb vércukorszintet regulázó gyógynövény. Ásványi anyagokban (káliumban, magnéziumban, kalciumban, vasban) bővelkedik, kiegyensúlyozza a felszínes étvágyat, a sóvárgást. A népgyógyászati feljegyzések az "elhízás gyógyírjaként" is emlegetik.


Szamócalevél (Fragariae folium): a teakeverék fő flavonidtartalmú komponense, a legyengült ember roboráló szere. A szamócalevél támogatja a szív- és érrendszert, hozzájárul az érelmeszesedés megelőzéséhez. Elősegíti a trigliceridszint kiegyenlítését, a máj egészségének fenntartását. 


Kecskerutafű (Galegae herba): a feledés homályába merült gyógynövényünk, amelyet már a középkorban is alkalmaztak a cukorgondok kordában tartására. A kecskeruta galegin (a konvencionális szféra által is nagyra tartott) hatóanyag tartalmánál fogja regulázza a cukorháztartás túlkapásait, elősegíti a glükóz szállítását a sejtekbe és a szövetekbe.


Görögszénalevél (Trigonellae foenugraeci folium): keserűanyag-tartalma többszintű egészségvédő hatást biztosít a szervezet számára. Elősegíti a kíméletes májtámogatást, a hasnyálmirigy munkáját, kiegyenlíti a túlzó, zabolátlan étvágyat.


Kukoricabajusz (Maydis stigma): a vesék tonizálója, a teakeverék elektrolitokban gazdag összetevője. Az elektrolitok, mint a kálium, magnézium, nátrium mind olyan alapvető ásványi anyagok, amelyek alapjaiban befolyásolják a vércukor- és inzulinszintet. 


Katángkórógyökér (Cichorii radix): a magyar határ, a rétek egyik állandó szereplője, melynek gyakorisága nagy üzenetet is hordoz: kiváltképp szükségünk van rá. A vad cikória nemcsak egyszerűen az egyike a vércukorszintet stabilizáló gyógynövényeinknek, hanem közkedveltsége utat nyitott a modern ember számára a természet patikájának újbóli felfedezéséhez. 


Napi adag: 1-3 bögre elosztva, reggel éhgyomorra vagy étkezések között fogyasztva. Gyógyszeralkalmazás esetén, a teakeverék fogyasztását attól 1-2 órával határoljuk el. 3 hónap után tartsunk 2-3 hét szünetet. Remekül kombinálható a Föld és Héjakút teakeverékkel.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl vízzel leforrázunk, majd 10-15 perc áztatási idő után leszűrhetjük. Ízesíthetjük friss citromlével. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Gyakori kérdések

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161