Férfierő teakeverék

~ NAP EREJE ~

A férfi egyensúly keveréke: hormonrendszer, vese támogatása  

A Férfierő teakeverék a megtartó, elengedő energiák jegyében született. A teakeverék fő komponense, a királydinnye, a férfi hormonrendszer számára tesz szolgálatot fitoszterol-tartalmánál fogva. A füge- és görögszénalevél kiegyensúlyozzák a hektikus vércukor- és inzulinszinteket, megágyazva a 21. századi férfi számára a testi-lelki stabilitást.   

Mennyiség: 30 g

Összetevők: királydinnye (Tribuli terrestris herba), fügelevél (Ficus carica folium), citromfűlevél (Melissae folium), görögszénalevél (Trigonellae foenugraeci folium), napraforgószirom (Helianthi annui flos), körömvirágszirom (Calendulae flos), sáfrányos szeklice (Carthami flos)

3 700 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: hormonrendszer, húgyhólyag, prosztata, vese, mellékvese, energiahiány, krónikus fáradtság

Kulcskifejezések lelki szinten: motiválatlanság, kisebbségi érzés, erőtlenség, félelmek, kilátástalanság


Manapság egyre többet hallunk a női ciklusról, és rengeteg tabu feloldása is megkezdődött már. Elkezdtük megérteni, hogy a női minőséget nemcsak vérzési napok száma adja, felismertük újra az ősi mintákat, amelyet a női minőség és a Hold ápol egymás között. 

De nem csak női hormonális ciklusról beszélhetünk, hanem a férfi energiákat is egy körforgás szövi át. Míg a női körülbelül 28 napos, addig a férfi hormonciklus 24 órát ölel magába. Ezért is a Nap erejében született a Férfierő teakeverék. 

A férfiakban körülbelül 10-szer több tesztoszteron van, mint a nőkben, ezért hormonciklusuk is általában arról szól, hogy a tesztoszteron hogyan hat rájuk. A férfi teste ugyanúgy termel ösztrogént és progeszteront, mint a nők teste, de sokkal kisebb mennyiségben. 


Hogyan képzeljük el a férfi minőség egy napját?

*

Amikor a Nap felkel: a tesztoszteron a tetőfokára hág

Miután a férfi kitörli szeméből az álmosságot, szerencsés esetben a tetterő buzogni kezd ereiben. A reggeli magas tesztoszteronszintnek energikusabbá, beszédesebbé, koncentráltabbá teszi a férfit, impulzívabb és magabiztosabb lesz. A reggeli tesztoszteron csúcsidőszakban könnyebben feldühödhet egy férfi, és nagyobb valószínűséggel mondhat nemet egy szívességre vagy kérésre. Férfiassága a csúcson van, ezért ilyenkor a leghatásosabb, legtevékenyebb, legyen szó szerelésről, tervezésről, szervezésről vagy akár a szenvedélyes együttlétekről. Ez az állapot azért nem tud sok esetben kiteljesedni, mert a jelenünket meghatározó krónikus stressz, az éjszakázás, rengeteg mesterséges kékfény-használat, a folytonos, legtöbb esetben értelmetlen megfelelni vágyás elképesztően felőrli a férfi minőséget.


A Nap laposabban jár: a fokozott tesztoszteronszint enyhülni kezd

Kicsit lágyabbá válik a férfi, mint a reggeli énje, de még fűti a tesztoszteron. Ennek eredményeként továbbra is koncentrált, de némileg kevesebb impulzus követi azt. Nyitottabb a másokkal való együttműködésre, közösségi tevékenységekre.


A Nap lenyugvóban: a tesztoszteron őrlángon ég

Amikor a tesztoszteron határozottan lecsökken, a férfi minőséget valamennyire passzívabb, barátságos és visszafogott hangulat lengi körbe. Ez az időszak a legjobb a pihentető tevékenységek beiktatására, vagy a bensőséges beszélgetések elindítására. Sok férfi számára ez az alacsonyabb tesztoszteronszint befelé fordulást idéz elő, amelyet nem szabadna negatívumként értelmezni, hiszen ez az egy napos ciklus velejárója. Ha egy férfi ilyenkor elsősorban az összebújásra vágyik az nem az érdektelenség jele, és az sem biztos, hogy a gyöngéd ölelkezés hatására az őrláng nem izzik fel.

*

Láthatjuk, hogy egy férfi is megéli a ciklikusságot, és egy férfi rendszere is könnyen megborul a 21. század sokszor hamis kihívásaira.


A Férfierő teakeverék a megtartó, elengedő energiák jegyében született. A teakeverék fő komponense, a királydinnye, a férfi hormonrendszer számára tesz szolgálatot fitoszterol-tartalmánál fogva. A füge- és görögszénalevél kiegyensúlyozzák a hektikus vércukor- és inzulinszinteket, megágyazva a 21. századi férfi számára a testi-lelki stabilitást.

A teakeverék alkotói

Királydinnye (Tribuli terrestris herba): erősíti a férfi minőséget, növeli az önmagunkba vetett hitet, támogatja a tesztoszteronszintet. Az idegrendszert harmonizálja: azaz a túlfűtött elmét megnyugtatja, a kedvetlen emberben pedig egy kis tüzet csihol. Elősegíti a perifériás vérkeringést, a herék kapilláris-rendszerének, a vesék, a húgyhólyag tisztulását. Javítja a zsíranyagcserét, enyhíti a magas koleszterinszintet, hozzájárul a férfi társadalmat sújtó civilizációs problémák, a szív- és érrendszeri elváltozások megelőzéséhez.


Fügelevél (Ficus carica folium): gyümölcse mellett a levele is áldás az ember számára. Ásványi anyagokban (káliumban, magnéziumban) bővelkedő, egyik legértékesebb vércukorszintet regulázó gyógynövény. A füge ősidők óta különböző vallások misztikus növénye, a hatalom, a termékenység, a szerelem szimbóluma.


Görögszénalevél (Trigonellae foenugraeci folium): keserűanyag-tartalmánál fogva támogatja a máj, a hasnyálmirigy munkáját, kiegyenlíti a túlzó, zabolátlan étvágyat. Felveszi a harcot a mesterséges xenoösztrogénekkel szemben, elősegítve a tesztoszteronszint erőre kapását. Oldja a közömbösséget, felüdíti az alacsony libidószintet.


Citromfűlevél (Melissae folium): a férfiaknak szánt léleksimogató, de az idegrendszert támogató aspektusa mellett rengeteg más értékes tulajdonsággal is bír. Kiemelkedő segítség máj-, epe- és vesetámogatás során, herpesz vírusok visszaszorításában, húgyúti fertőzésekben, pajzsmirigy problémákban, mellékvese működésének kiegyenlítésénél. A citromfű az együttérzés és az empátia növénye.


Napraforgószirom (Helianthi annui flos): a Nap, a férfi, a kisugárzó minőség növénye. Az ego adaptogénje, azaz a féktelen, pusztító egót csitítja, míg az alacsony önértékelést gyógyítja. Szirmai jótékonyan hatnak az emésztésre, enyhén fertőtlenítik a bélrendszert, amely túlzott állati eredetű termékek fogyasztása esetén igen előnyös.


Sáfrányos szeklice (Carthami flos): a Nap növényeinek egyike. Elősegíti az empátia kiteljesítését, oldja a bezártság érzetét, enyhíti a nyomasztó érzelmeket. Mint ahogy az ételünket, úgy az életünket is színesíti. A sáfrányos szeklice a máj gyengéd támogatója, fokozza a perifériás vérkeringést, az érelmeszesedés prevenciójának növénye. Hozzájárul a húgyutak, a reproduktív szervek egészségéhez, támogatja a szexuális energiák kiteljesítését.


Körömvirágszirom (Calendulae flos): a körömvirág is a Nap jegyeit hordozza magában, elég magunk elé képzelni. Köznyelvben a sebgyógyító, hámosító hatásáról ismeretes, de kiváló máj- és epetámogató komponens, mellékhatások nélkül. Általános gyulladáscsökkentő tulajdonsága szerteágazó lehetőséget nyújt: támogatja a nyirokrendszert, húgyutakat, a kismedencei régiót.


Napi adag: 1 bögre, lehetőleg reggel éhgyomorra vagy a késő délutáni órákban. 3-5 hét után tartsunk 1-2 hét szünetet. Reggeli gyógyszeralkalmazás esetén, a teakeverék fogyasztását attól 1-2 órával határoljuk el.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl vízzel leforrázunk, majd 10 perc áztatási idő után leszűrhetjük. Ízesíthetjük friss citromlével, mézzel. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Megjegyzés: a hölgyek számára, a termékenység támogatásának céljából, az ovuláció időszakában javasoljuk fogyasztásra a Férfierő teakeveréket is (1-2 napig), amely a Nap jegyeit tartalmazza, a befogadást segíti elő. Továbbá a Női Termékenység teakeveréket a férfiak is fogyaszthatják partnerük ovulációja során, így megteremtve a hormonrendszer harmóniáját, összekapcsolódását.

Gyakori kérdések

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161