Föld teakeverék

~ GYÖKEREK EREJE ~

Méregtelenítő keverék a máj, vastagbél, vese, haj egészségéért

A Föld teakeverék fő komponense a nagy bojtorján, amit nevezhetnénk a rónaság articsókájának is. A receptúra gyökereiben segíti a méregtelenítő, kiválasztó szervek munkáját, hozzájárul az érzelmi emléktár, a máj regenerációjához. Máj- és epetámogató hatásai mellett az életenergia-központot, a vesét energetizálja, és az életerő egyik mutatóját, a hajat táplálja.

Mennyiség: 80 g
Összetevők: bojtorjángyökér (Bardanae radix), mályvagyökér (Althaeae radix), csalángyökér (Urticae radix), örvénygyökér (Inulae radix), tarackbúza-gyökértörzs (Graminis rhizoma)

3 700 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: májtámogatás, méregtelenítés, salaktalanítás, éjszakai felkelések, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy, hormonális egyensúlytalanság, pocakosodás, vércukor- és vérnyomás problémák, babavárásra való felkészülés

Kulcskifejezések lelki szinten: indokolatlan düh, harag, döntésképtelenség, frusztráció


A máj egy csendben dolgozó, igavonó szervünk, melynek elképesztő teherbírásáról sosem esik szó. Napi szinten több mint 500 (amit eddig sikerült azonosítani) feladatot lát el a legkülönbözőbb szervi összefüggésekben:

 • tápanyagok feldolgozását végzi,
 • előállítja az epét a zsírok emésztéséhez,
 • glikogén-raktározás: keményítőt tárol, lebont,
 • glükoneogenezisre is képes (glükóz előállítása szénhidrát nélkül),
 • különböző hormonok lebontását végzi. Részt vesz a mellékvese hormonjainak, a női és férfi nemi homonoknak, az inzulinnak, a glukagonnak, pajzsmirigyhormonnak stb. bontásában. A pajzsmirigyhormonok aktivizációjának (T4-ből T3) egy része is a máj segítségével zajlik.
 • Alapvető vitaminokat, ásványi anyagokat tárol, felhasznál,
 • a D-vitamin 25-hidroxilációját végzi,
 • az elektrolitok megfelelő egyensúlyát biztosítja,
 • a vércukorszintet monitorozza,
 • az alapvető fehérjék és koleszterin előállításának fontos résztvevője,
 • a vér összetételét szabályozza: 1 percen belül 1,7 l vért szűr meg,
 • fertőzésekkel szembeni ellenállást is biztosít immunfaktorok létrehozásával, és a baktériumok véráramból való eltávolításával,
 • vörösvértestek lebontását is végzi,
 • véralvadás szabályozásában is részt vesz (alvadási faktorok),
 • az alkohol és a gyógyszerek lebontását és metabolizációját is uralja,
 • eltávolítja és lebontja a toxinokat, az ammóniát, a bilirubint stb. a véráramból.

A máj elképesztő regenerációs képessége tökéletes szimbóluma a bennünk rejlő gyógyulás folyamatának. A Föld teakeverék megkomponálás során a máj igényeire figyeltünk, hogy mindennapos regenerációjához biztosítsunk támogatást.


A Föld teakeverék fő komponense a nagy bojtorján, amit nevezhetnénk a rónaságarticsókájának is. A receptúra gyökereiben segíti a méregtelenítő, kiválasztó szervek munkáját, hozzájárul az érzelmi emléktár, a máj regenerációjához. Máj-és epetámogató hatásai mellett az életenergia-központot, a vesét energetizálja, és az életerő egyik mutatóját, a hajat táplálja. 

A teakeverék alkotói

Bojtorjángyökér (Bardanae radix): A köznyelvben legtöbbször bogáncsként, ragadácsként emlegetett bojtorján megtestesíti a szívósságot, az életrevalóságot, az örök túlélést, hiszen a legrosszabb talajon is gyökeret ver. Termése hajunkba, ruhánkba ragad, tanítva minket, hogy nehéz és felzaklató megszabadulni a régi fájdalmaktól, de nem lehetetlen, csak türelmesnek kell lennünk. A régi természetgyógyászati gyakorlat övsömörre, pszoriázisra, különböző bőrkiütésekre, reumatikus panaszokra és hajnövesztésre javallotta. Gyökere fitoszerint, inulint, keserűanyagokat, cserzőanyagokat, némi illóolajt tartalmaz. Az egyik legősibb máj-, epe- és hasnyálmirigy-támogató gyógynövényünk. Elősegíti a harmonikus emésztést, enyhíti az idegrendszeri túlkapásokat.

Mályvagyökér (Althaeae radix): a fehér mályva minden része kincset ér. Nyálka-tartalmánál fogva kíméletesen segíti a máj munkáját, nem erőszakos tisztító. Puhítja a májban lerakódott haragot, dühöt, terhelő lelki metabolitokat, nem engedi, hogy a méregtelenítési folyamatok szélsőségesé váljanak. Táplálja a vastagbelet, nedvesíti a száraz nyálkahártyát.


Csalángyökér (Urticae radix): a csalánt hívhatnánk a gyógynövények közül a bölcs öregnek, akiben mindenki feltétel nélkül megbízik. Ismerjük mint méregtelenítő és vizelethajtó komponens, de kevesen merültek el érzékletesebb tulajdonságaiban. Támogatja a pajzsmirigyet, táplálja a hajat, elősegíti a nyirok áramlását, hozzájárul a máj rehabilitációjához, enyhíti a feszes has, a pocakosodás jeleit. A bojtorján- és mályvagyökér kíméletes salaktalanító munkáját bölcsen támogatja azzal, hogy a vesén keresztül is elősegíti a tisztulást. Kisebb mennyiségben kiegyensúlyozza a fokozott érzelmi állapotokat (mint ahogy a Föld teakeverékben), nagy mennyiségben pedig túlzottan fellobbantja a már eleve tomboló elégedetlenséget.


Örvénygyökér (Inulae radix): peremizs, örménygyökér, örvénygyökér, több néven is találkozhatunk vele a fitoterápiás könyvekben. A természetben járók sokszor felemelik tekintetüket különböző peremizs-fajokra, hiszen sárgán világítanak. Közülük való a gyógyhatásokkal bíró örvénygyökér. Ahogy a latin neve is árulkodik inulint, továbbá keserűanyagokat, illóanyagokat tartalmaz. Régen fontos háziszer volt a megfázásos időszakokban, felszabadította a terhelt légzőrendszert. Támogatja a máj- és epe munkáját, a népi gyógyászat zsírmáj esetén is javasolja. Segíti a vérképzést, hozzájárul a sérült, gyulladt bőr regenerációjához.


Tarackbúza-gyökértörzs (Graminis rhizoma): szinte csak gyomnövényként forog a köznyelvben, míg ősi vértisztító gyógynövényünk. Többek között tartalmaz triticint, amigdalint, glikozidokat, inozitot, ezért is stabilizálja a hektikus vércukor- és inzulinszinteket. Májpanaszok esetén elsőrendű segítség, bőrtisztító keverékek állandó komponensét képezte.


Napi adag: 1 bögre, reggel éhgyomorra vagy a reggelit követve. Alkalmazását a Héjakút teakeverékkel felváltva javasoljuk: Újholdtól Teliholdig Héjakút, Teliholdtól Újholdig Föld teakeverék (14-14 nap). 3 holdciklus után tartsunk 1 hónap szünetet.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl vízbe egy éjszakára beáztatunk, majd reggel langyosra felmelegítve azonnal fogyaszthatjuk. Ne ízesítsük az elkészült teát. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Gyakori kérdések

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161