Héjakút teakeverék

~ FÖLDANYA EREJE ~

Antioxidáns- és flavonoid-keverék a vérminőség, nyirokrendszer, ízületek támogatásáért

A Héjakút-keverék családunk generációs tudásának, tapasztalásainak lenyomata. Egy olyan antioxidáns, flavonoidokban bővelkedő teakeverék, amelyet a vérminőség támogatásának céljából alkottunk meg. A Héjakút teakeverék alkotóelemei támogatják és tisztítják az ér- és nyirokrendszert, javítják a vér minőségét, hozzájárulnak az ízületek egészségéhez.

Mennyiség: 50 g

Összetevők: fekete ribizlilevél (Ribis nigri folium), fekete áfonyalevél (Myrtilli folium), szederlevél (Rubi fruticosi folium), málnalevél (Rubi idaei folium), szamócalevél (Fragariae folium), vadárvácskafű (Violae tric. herba), bodzavirág (Sambuci flos), kukoricabajusz (Maydis stigma)

3 500 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: vérminőség, nyirokrendszer, ízületek, csontok, bőr, koleszterinszint, húgysavszint, dehidratáció, perifériás keringési gyengeség, visszér, vese, húgyhólyag, vércukor-inzulinszint, erős havi vérzés, krónikus hasmenés, salaktalanítás

Kulcskifejezések lelki szinten: aggódás, reménytelenség, kényszeresség, motiválatlanság


A Héjakút-keverék családunk generációs tudásának, tapasztalásainak lenyomata. Egy olyan antioxidáns, flavonoidokban bővelkedő teakeverék, amelyet a vérminőség támogatásának céljából alkottunk meg.

A ma emberének életvitele negatívan befolyásolja a vér viszkozitását. A vér egy közvetítőközeg, amely teljes mértékben meghatározza a szerveink közötti minőségi kommunikációt. A száraz, feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a stressz-alapú mindennapok, a cirkadián ritmusunkba való mesterséges beavatkozás, mind hozzájárulnak a "sűrűbb" vérállaghoz. A "sűrűbb" vérállag pedig minden szervünkre negatív hatást gyakorol. Legyen szó az idegrendszer vagy nemi régiók, akár a petefészek, prosztata vérellátásáról.

A civilizációs ártalmakból származó kondíciók, mint a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, szív-és érrendszeri problematikák mind összefüggéseket mutatnak a vér minőségével (gondoljuk csak az általános gyakorlatban alkalmazott vérhígítókra), továbbá a vese állapotával.

A veséink egy szerteágazó, komplex rendszerben dolgoznak össze többi szervünkkel együtt. Felelősek a vízterek állandóságának fenntartásáért, elektrolitok regulációjáért, a vérben található salakanyagok eltávolításáért, kiszűrésért. Részt vesznek hormonok előállításában, a D-vitamin aktivizációjában (csontanyagcsere), vérképzésben, a vérnyomás szabályozásában stb. Sajnos számos egészségügyi problémakörben fel sem merül a vese támogatása, mert nem egy direkt, csak a vesére jellemző tünetek formájában jelenik meg a gond. Ezért magas vérnyomás és vércukorszint, szívpanaszok esetén kihagyhatatlan lépés a vesék kímélete.


A Héjakút teakeverék megalkotása során a fentebb megfogalmazott gondolatok vezették összeállítási metódusunkat. Fő célunk a vérminőség szelíd támogatása volt, kontraindikációk, félelmek nélkül. A Héjakút alappillérét a természet kegyes ajándékai, különböző bogyósok leveleinek kompozíciója alkotja. A 8 összetevőjű teakeverék alkotói egytől egyig antioxidánsokban, flavonoidokban bővelkedő gyógynövények. Ezért a Héjakút teakeverék alkalmazási lehetőségei is széles spektrumban mozognak.

*

Az antioxidáns egy gyűjtőfogalom, amelybe beletartozhat egy vitamin, egy ásványi anyag, egy karotinoid, egy enzim vagy egy flavonoid. Antioxidánsnak nevezzük azokat az anyagokat, amelyek csökkentik, gátolják az oxidációs folyamatokat a szervezetünkben. Így a szabad gyökökkel szemben is hatékonyan felvehetjük a harcot.

A flavonoidok pedig a növényekben, zöldségekben, gyümölcsökben található izgalmas vegyületek. Kulcsfontosságú funkciókat töltenek be a természetben, mint például a beporzó rovarok vonzása, a környezeti stressz elleni küzdelem és a sejtnövekedés modulálása. A flavonoidok egészségvédő hatásai széles skálán mozognak:

  • ízületek egészségének fenntartása, húgysavszint csökkentése,
  • vérminőség támogatása, védelem a szívbetegségek és a stroke ellen, kognitív problémák, például a demencia kockázatának csökkentése,
  • öregedés lassítása, anti-aging,
  • kollagénszintézis elősegítése, egészséges bőr fenntartása,
  • daganatos megbetegedések prevenciója,
  • a méregtelenítés különböző folyamatainak támogatása,
  • csökkent látásélesség vagy rendellenességek, pl. a makuladegeneráció, szürkehályog kockázatának minimalizálása.

A Héjakút teakeverék alkotóelemei támogatják és tisztítják az ér- és nyirokrendszert, javítják vérminőséget, hozzájárulnak az ízületek egészségéhez.

A teakeverék alkotói

Fekete ribizlilevél (Ribis nigri folium): a Héjakút teakeverék egyik fő komponense, az ízületi bántalmak, reumatikus fájdalmak enyhítője. A vesén keresztül fejti ki hatását, nem drasztikus, hanem kíméletes vizelethajtó, nyirokmozgató. A fekete ribizlilevél antioxidánsok tárháza: kvercetinben, kempferolban, miricetinben, piknogenolban bővelkedik.


Fekete áfonyalevél (Myrtilli folium): az áfonyalevél vértisztító tulajdonságú, támogatja az egészséges vérképzést és nyirokrendszert, fokozza a perifériás vérkeringést, kiegyenlíti a hektikus vércukorszintet. Hozzásegíti az emberi mivolt megszabadulását a mérgező gondolatoktól. 


Szederlevél (Rubi fruticosi folium): szerves savakban, almasavban, borostyánkősavban, flavonoidokban, inozitban bővelkedik. A népgyógyászati gyakorlat szerteágazó problémakörben alkalmazta: a nyálkahártya regeneráció elősegítésén át, a máj és hasnyálmirigy támogatásáig. Hozzájárul az érfalak egészségének fenntartásához. Nyugtatja a háborgó lelket.


Málnalevél (Rubi idaei folium): a málnalevél, mint a fentebb olvasott alkotók is, a vértisztító, nyirokrendszert támogató gyógynövények csoportját erősíti. Flavonoidtartalma kimagasló, levelében sokkal több C-vitamin található, mint a termésében. Harmonizálja a vércukor- és inzulinszintet, támogatja a vese és húgyhólyag egészségét.


Szamócalevél (Fragariae folium): lassan elfeledett gyógynövényünk, míg a népgyógyászati gyakorlatban a vértisztító keverékek kihagyhatatlan összetevője volt. Sokan nem ismerik idegrendszert támogató aspektusát.


Vadárvácskafű (Violae tric. herba): apró virágai, szerény megjelenése mögött rutintartalom rejtőzik. Ennél fogva az egyik legértékesebb, mellékhatásoktól mentes, érrendszert támogató gyógynövényünknek tekinthetjük. Az általános gyengeség szereként tartották számon.


Bodzavirág (Sambuci flos): míg a szamócalevél feledésbe merült, addig a bodza manapság is a lekedveltebb gyógynövényünk. A magyar bogyósok kiemelkedő képviselője, minden része gyógyhatással bír: gyökere, kérge, levele, virága, gyümölcse. Az örök élet szimbólumaként emlegetik, hiszen a bodza a jég hátán is megél. Virága vértisztító hatású, közkedvelt gyógynövényünk.


Kukoricabajusz (Maydis stigma): a kukoricabajusz egy természetes ásványi anyag-koktél, amely remekül kiegészíti a többi tea-alkotó flavonoidokban való gazdagságát. Így válik a teakeverék egy kiegyensúlyozott, színes hatóanyagtartalmú életelixírré.


Napi adag: 1-3 bögre elosztva, reggel éhgyomorra vagy étkezések között fogyasztva. 3 hónap után tartsunk 2-3 hét szünetet.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl vízzel leforrázunk, majd 10 perc áztatási idő után leszűrhetjük. Ízesíthetjük friss citromlével, mézzel. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Gyakori kérdések

Fogyaszthatom-e várandósság vagy szoptatás alatt?

Igen, viszont alkalmazása esetén érdemes a napi adag teafű-mennyiséget vagy az áztatási időt csökkenteni, tehát mérsékeltebb intenzitású teafőzetet készítsünk.

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161