Szárcsagyökér monotea

~ GYÖKEREK EREJE ~ 

Vese, mellékvese, bőr, ízületek támogatása

A szárcsagyökér, más néven smilax, a liliomfélék családjába tartozó, nagy múltú, trópusi őserdőkből származó növény, amely 16. századtól az európai természetgyógyászat részévé is vált. Vörös bogyói madarak elesége, míg édesen illatozó gyökere az ember egészségének megőrzését szolgálja. A Szárcsagyökér monotea a kíméletes vesetámogatás szere. Tisztító hatása megmutatkozik a vese és mellékvese felszabadult erejében, a bőr minőségének javulásában. Növeli a női és férfi tetterőt, vitalizálja az elkeseredett embert.

Mennyiség: 90 g

Összetevők: szárcsagyökér (Smilax officinalis)

4 000 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: vese, húgyutak, mellékvese, krónikus fáradtság, bőr, ekcéma, ízületek, derék, fül - hallás

Kulcskifejezések lelki szinten: félelem, motivációhiány, fóbiák erősödése, cinizmus, döntésképtelenség, érzékiség előmozdítása


A szárcsagyökér, más néven smilax, a liliomfélék családjába tartozó, nagy múltú, trópusi őserdőkből származó növény, amely 16. századtól az európai természetgyógyászat részévé is vált. Vörös bogyói madarak elesége, míg édesen illatozó gyökere az ember egészségének megőrzését szolgálja.

A szárcsagyökér izgalmas hatóanyagok tárháza. Vitaminok közül A-, B-, C- és D- vitaminokat, ásványi anyagokból cinket, rezet, mangánt, szelént, káliumot, magnéziumot, nátriumot, szilíciumot, ként, kalciumot, jódot tartalmaz. Továbbá értékes, egészségvédő növényi vegyületek is alkotják, mint a szaponinok (sarsaponin, smilacin, smilagenin stb.), flavonoidok (kvercetin, astilbin stb), fitoszterolok.

A szaponinok olyan gyulladáscsökkentő, kémiai vegyületek, amelyek hozzájárulnak a patogének, a gombák, a baktériumok, a káros mikrobák visszaszorításához. A természetközeli népek ezért különböző fertőzéses állapotokban is alkalmazták: gyulladt bőr regenerációjának érdekében, nemi vagy húgyúti fertőzések tüneteinek enyhítésében. A szaponinok bizonyos fajtái (pl. sarsaponin) pedig a hormonrendszer harmonikus segítői. Régi természetgyógyászati megközelítések a szakrális régió, a kihűlt vágyak felpezsdítésére is javallották.

*

A Szárcsagyökér monotea a kíméletes vesetámogatás szere. A mai civilizált ember pedig sajnos mindent megtesz (persze nem direkt módon) annak érdekében, hogy aláaknázza veséi munkáját. Nem csak a kevés folyadékbevitel a gond, hanem az eleve száraz, feldolgozott élelmek fogyasztása, az eltúlzott fehérjebevitel, és az állandó önmarcangolás, félelem a jövőtől. A stressz fizikálisan is gyengíti, beszűkíti a vese érhálózatát, ez pedig gátolja a reproduktív szervek működését.

A vese egy páros szervünk, melynek fő feladatköre a vízterek állandóságának fenntartása, elektrolitok regulációja, a vérben található salakanyagok eltávolítása, kiszűrése. Többek között részt vesz hormonok előállításában, a D-vitamin aktivizációjában (csontanyagcsere), vérképzésben, a vérnyomás szabályozásában, a cukor-anyagcserében is.

Tünetek, jelek, amely a vese alulműködését jelzik:

 • hideg végtagok,
 • hajhullás, száraz bőr,
 • hallászavarok,
 • ödémásodás, nyirokrendszeri problémák,
 • szem alatti duzzanat,
 • gerincbántalmak, ízületi fájdalmak,
 • magas vérnyomás (májorientált kérdés is),
 • magasabb húgysavszint,
 • kreatinin-, karbamidszintek kiegyensúlyozatlansága,
 • vizelet minőségének megváltozása,
 • libidó csökkenése, hormonális és termékenységi problémák.

A Szárcsagyökér monotea egy kiemelkedő tagja a Héjakút-rendszerének, kúraszerű alkalmazása után remekül építhető rá a következő regenerációs stáció is (Hold Ereje I-II-III, Férfierő, Esthajnal, Héjakút teakeverék).

Tisztító hatása megmutatkozik a vese és mellékvese felszabadult erejében, a bőr minőségének javulásában. Növeli a női és férfi tetterőt, vitalizálja az elkeseredett embert.

Napi adag: 1 nagy bögre (4 dl), reggel éhgyomorra vagy a délelőtt folyamán fogyasztva. 3-5 hét után tartsunk 1-2 hét szünetet.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi gyökeret, 4 dl forrásban lévő vízben 1-2 percig főzzük, majd 10 perc áztatási idő után leszűrhetjük. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Gyakori kérdések

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161