Női tisztulás teakeverék

~ HOLD EREJE I. ~

A női termékenységi tánc első taktusának segítése: véráramlás harmonizálása, görcsök oldása, menstruációs panaszok enyhítése

A női ciklus egy változatos mozdulatokból álló termékenységi tánc, melynek kezdő lépéseit a menstruáció formálja. A Női Tisztulás teakeverék a menstruációs időszak testben és lélekben való könnyebb megélését szolgálja. A teakeverék komponensei enyhítik a tisztulással járó kellemetlen panaszokat, támogatják az elengedés időszakának érzelmi egyensúlyát.  

Mennyiség: 30 g

Összetevők: kamillavirág (Chamomillae flos), lucernafű (Medicaginis herba), citromfűlevél (Melissae folium), kukoricabajusz (Maydis stigma), őszi margitvirág (Tanaceti parthenii herba), fehér árvacsalán (Lamii albi herba), réti legyezőfű (Filipendulae ulmariae herba), libapimpó (Anseriniae herba)

3 500 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: prosztaglandin-szintek, véráramlás kiegyenlítése, vesék támogatása, hasi diszkomfort, görcsök enyhítése

Kulcskifejezések lelki szinten: nyugalom, mérlegelés, feldolgozás, méregtelenítés


"Megjött a bajom"... igazán baljósló kifejezés.

Kétségtelen, hogy rengeteg nőt érint a fájdalmas, kiszámíthatatlan menzesz problematikája, ezért sem meglepő, hogy sokan a "bajomként" emlegetik.

Hogyan is tudná egy nő felértékelni nőiességének különleges megnyilvánulásait, a lélek, a termékenység jelképeit, hogyha a női mivolt egyik legfontosabb eseményét gyötrő, kínzó, elviselhetetlen fájdalmak kísérik minden egyes hónapban?

A női hormonrendszer működése egy rendkívül aprólékosan kitalált, finomhangolású rendszer. Ezért is válaszol, formálódik ciklusunk a mindennapos benyomásaink hatására. A túlzó fájdalom eluralkodása is egy jel a testedtől, lelkedtől, ami megfejtésre vár: nem szabadna csak mesterséges gyógyszerekkel elfednünk. Különböző mikro- és makrotápanyagok hiánya, fiziológiás, élettani elváltozások, epigenetikai tényezők, lelki terhek (akár generációs terhekről is beszélhetünk), életmódbeli sajátosságaink mind befolyásolják azt, hogy hogyan éljük, vészeljük át a menstruációt.

A menstruációs vér tömérdek lenyomatot tartalmaz, nevezhetnénk a női lélek kivetülésének. 

Mennyisége, minősége, színe, illata mind jelenlegi állapotod lenyomata. Az egyértelmű, hogy egy civilizációs problémáktól túltelített világban egy nő menzesze nehezen tud tökéletesen működni. Ennek ellenére se törődjünk bele sanyarúnak vélt sorsunkba! Egy nőnek nem szükségszerű szenvednie minden egyes hónapban.

A teakeverék alkotói

Kamillavirág, "szűzekanyja" (Chamomillae flos):manapság a kamilla méltatlanul kispadra került, miközben népgyógyászati alkalmazása megkérdőjelezhetetlen volt évszázadokon keresztül. A kamilla a fájdalom háziszere, görcsoldó hatású, serkenti az emésztőnedvek termelődését, enyhíti a puffadásos tüneteket. Régen mindennapi italként is fogyasztották kellemes ízvilága és elmetisztító hatása miatt. A kamilla elősegíti a nyugtalanság feloldását, elégedetlen indulatok lecsillapításában is segítség.

 

Citromfű (Melissae folium): az örök léleksimogató. Az idegrendszert támogató aspektusa mellett rengeteg más értékes tulajdonsággal is bír. Magas a bór, a mangán, a réz, a króm, a molibdén és a szelén tartalma. A népgyógyászat rendszertelen havi ciklus esetén is javallja. Kiemelkedő segítség máj-, epe- és vesetámogatás során, herpesz vírusok visszaszorításában, húgyúti fertőzésekben, pajzsmirigy problémákban, mellékvese működésének kiegyenlítésénél, rozácea enyhítésében, hisztaminreakciók kiegyenlítésében. A citromfű az együttérzés, az empátia, a tisztaság növénye.


Lucerna (Medicaginis herba): 8-féle aminosavban, vitaminokban, ásványi anyagokban (kálium, magnézium), klorofillban gazdag multitáplálék, amely a vérveszteségből adódó egyensúlytalanságokat pótolja.


Kukoricabajusz (Maydis stigma): a vese, a húgyutak barátja, ásványianyag-tartalma hozzájárulhat a hektikus vércukor- és inzulinszintek kiegyenlítéséhez.

Őszi margitvirág (Tanaceti parthenii herba): úgynevezett szeszkviterpén-laktonban, partenolidban gazdag, amelynek számos egészségvédő hatás tulajdonítanak: antimikrobiális, daganatmegelőző, trombocita aggregációt gátló, prosztaglandin-szintézist szabályzó. A közvélekedés elsődlegesen fejfájást enyhítő hatásáról ismeri, de remekül alkalmazható gyomorbántalmak, menstruációs zavarok esetén.


Réti legyezőfű, "tündérfürt" (Spireae ulm. herba): szaliciltartalmánál fogva nevezhetjük a természetes fájdalomcsillapítás növényének.


Fehér árvacsalán, "méhevirág" (Lamii albi herba): enyhe elandalító, lecsitító hatása mellett, erősíti a méhfalat, elősegíti a tisztulást, enyhíti a fehérfolyás tüneteit.


Libapimpó (Anseriniae herba): az egyik legértékesebb görcsoldó gyógynövényünk. Nem csak menstruációs zavarok estén, hanem szívtámogatásban is alkalmazták.


Napi adag: 2-3 bögre elosztva, reggel éhgyomorra vagy étkezések között fogyasztva. A Női tisztulás teakeveréket a menstruációs vérzés ideje alatt (kb. 5-7 napban) javasoljuk fogyasztani.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl vízzel leforrázunk, majd 10 perc áztatási idő után leszűrhetjük. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Gyakori kérdések

Fogyaszthatom-e várandósság vagy szoptatás alatt?

A holdciklus teákat várandósság és szoptatás alatt nem javasoljuk, ellenben a Héjakút teakeverék kiváló választás lehet. Utóbbi alkalmazása esetén érdemes a napi adag teafű-mennyiséget vagy az áztatási időt csökkenteni, tehát mérsékeltebb intenzitású teafőzetet készítsünk. A szoptatást követve már nyugodtan alkalmazhatóak a Női teák.

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161