Női termékenység teakeverék

~ HOLD EREJE II. ~

A follikuláris fázis támogatása: pajzsmirigy, agyalapi mirigy, peteérés folyamatainak harmonizálása

A női mivolt a felszabadító tisztulás után, elindul ismét a termékenység útján. A Női Termékenység teakeverék alkotóit a follikuláris fázis kiváltságainak megélésére formáltuk. A 11 komponensből álló teakeverék a női minőséget figyelembe véve, elősegíti a hormonrendszer felépülő folyamatait, támogatja az endokrin mirigyeket az ovuláció bekövetkeztéig.   

Mennyiség: 40 g

Összetevők: málnalevél (Rubi idaei folium), csalánlevél (Urticae folium), gyermekláncfűlevél (Taraxaci folium), fodormentalevél (Menthae crispa folium), ragadós galaj (Galii aparini herba), tejoltó galaj (Galii veri herba), apróbojtorján (Agrimoniae herba), szurokfű (Origani herba), bazsalikom (Basilici herba), rózsaszirom (Rosae petal)

3 500 Ft

*

Kulcskifejezések testi szinten: ovuláció elősegítése, női nemi hormonok harmonizációja, egészséges ösztrogénszint, agyalapi mirigy és hormonok, prolaktinszint, androgének, pajzsmirigy, akné, bőr, vércukor-inzulinszint

Kulcskifejezések lelki szinten: enerváltság, kedvtelenség, tehetetlenség, a női életerő fokozása, szimbolikusan a női tavasz kezdete, amely átcsap a nyárba (ovuláció)


A női mivolt a felszabadító tisztulás után, elindul ismét a termékenység útján: a dinamikus follikuláris szakaszba téved.

Ebben a fázisban a női szervezet felkészül a lehetséges várandóságra, megnövekszik az energia és a vitalitás a testben. Hormonális értelmezésben a tüszőstimuláló hormon (FSH) és az ösztrogén szintje fokozatosan emelkedik, ami a luteinizáló hormon (LH) szintjének drámai emelkedésében és számos tüsző kialakulásában nyilvánul meg. Ezekből a tüszőkből pedig majd ovuláció során legalább egy petesejt felszabadul. 


Minden NŐ, fogalmazhatnánk egyszerűen.

*

A follikuláris fázis izgalmas időszak egy nő számára hormonális játékai miatt. Fokozottabb az agyi és szexuális aktivitás, a motiváció, a rögtönzés, a rugalmasság a tetőfokára hág. Sajnos társadalmi berendezkedésünk, és teljesítmény-orientált világunk ritkán ad teret a follikuláris fázis megélésének, amelyet egyértelműen a túlzott és állandó terhelés idéz elő.

Ezért is fontos, hogy ismerjük a természet, a női minőség körforgását, mert így felvértezhetjük magunkat, és közben megértést is gyakorolhatunk magunkkal szemben.


A Női Termékenység teakeverék alkotóit a follikuláris fázis kiváltságainak megélésére formáltuk. A 11 komponensből álló teakeverék a női minőséget figyelembe véve, elősegíti a hormonrendszer felépülő folyamatait, támogatja az endokrin mirigyeket az ovuláció bekövetkeztéig.

A teakeverék alkotói

Málnalevél (Rubi idaei folium): a női gyógynövényként számon tartott málnalevél elősegíti a menstruáció utáni lelki felemelkedést. Tannin- és flavonoidtartalma miatt évszázadok óta használják a menstruációs szabálytalanságok kiegyenlítésére. A málnalevélben található tápanyagok specifikus kombinációja erősíti a méh- és medenceizmokat, támogatja a női reproduktív szervrendszert. Kiegyensúlyozza a vércukorszintet, támogatja a vese és húgyhólyag egészségét.


Csalánlevél (Urticae folium): a csalán a vesén keresztül fejti ki áldásos hatását, továbbá pozitív hatást gyakorol az alulműködő pajzsmirigyre. Támogatja a vér minőségét, a vérképzést, a menstruáció utáni roborálás szere. A csalán erősíti a tettrekészséget, a teremtés vágyát.


Gyermekláncfű (Taraxaci folium): a gyermekláncfű A-, B- és C-vitaminokat, valamint ásványi anyagokat, például vasat, káliumot és cinket tartalmaz. Igazi tápanyagtár a női ovuláció felé vezető úton. Az egyik legősibb máj és az epehólyag rehabilitáló gyógynövény, elősegíti a könnyed emésztést, harmonizálja a méregtelenítési folyamatokat. A népi gyógyászat gyökereit és leveleit is felhasználja a máj támogatására, a húgyutak egészségének megőrzésére, a bőr- és gyomorpanaszok enyhítésére. A gyermekláncfű harmóniát, könnyedséget szimbolizálja, közben a mértékletességet is hirdeti maga szerénységében: ahogyan a mindennapokat kellene megélnünk.


Ragadós galaj (Galii aparini herba): a szemérmes kinézetű galajokra egyre nagyobb figyelem hárul, hiszen mirigyrendszert támogató aspektusukra nem volt még ekkora szükség, mint mostanság. A ragadós galaj egyenesen ránk ragad, amikor a természetben barangolunk, jelezve, hogy nem érdemes nélküle útnak indulnunk. Kímélő segítség a pajzsmirigy, a máj, a vese számára, tonizálja bőrt.


Tejoltó galaj (Galii veri herba): a pajzsmirigy egészségének megőrzését szolgáló gyógynövény. Enyhén csillapítja az ideges elmét, vitalizáló hatású, kiegyenlíti a vérnyomást, tisztítja és nyugtatja a gyulladt bőrt.


Apróbojtorján (Agrimoniae herba): flavonoidokat, kvercetint, különböző savakat, mint alma-, kova-, és borostyánkősav rejt magában. A máj- és epetámogatás kíméletes formája. A női ciklus mindegyik szakaszában fontos lépés, hiszen a nemi hormonok stabilizációjának alapja a kiegyensúlyozott zsíranyagcsere. Az apróbojtorján a valódi érzéseknek ad teret, feloldja a 21. századi felszínességet.


Fodormenta (Menthae crispa folium): a fodormenta az egyensúly, biztonság, megújulás növénye. Fő ereje illóanyag gazdagságában rejlik, amely 40 %-ban karvonból, továbbá dihidrokarveolból és dihidrokuminalkoholból áll. Nem érdemes elbagatellizálni flavonoid- és keserűanyagtartalmát sem. Harmonizálja a tüszőstimuláló hormon (FSH) szintjét, biztosítva a petefészek tüszőinek megfelelő érését, továbbá a hozzájárul a luteinizáló hormon (LH) kiegyensúlyozott szintjéhez. Szabályozza az androgénszintetek a szervezetben, amelynek felborulása az arcszőrzet növekedést, hajhullást idézhet elő, továbbá a PCOS, hirsutizmus és akné egyik fő kiváltó oka.


Rózsaszirom (Rosae petal): a polifenolokban gazdag rózsa az érzékek felszabadítója, oldja a belső frusztrációt, szépíti a bőrt. A női minőség szolgálatára született.Szurokfű (Origani vulgaris herba): támogatja az agyalapi mirigy kiegyensúlyozott munkáját. Elősegítheti a progeszteron hormon termelését azáltal, hogy az intracelluláris progeszteron receptorokhoz kötődik, és fokozza felszabadulásukat.


Bazsalikom (Basilici herba): sokan úgy vélik, hogy a bazsalikom illóanyagai (cineol, kámfor, eugenol, linolool, metilkarvikol) egyenesen a nő minőségért lettek megkomponálva. A bazsalikom kiegyensúlyozza a hektikus hangulatot, elősegíti szexuális félelmek oldását.


Napi adag: 2x1 bögre elosztva, lehetőleg reggel éhgyomorra és a késő délutáni órákban (17 óra). A Női termékenység teakeveréket a menstruációs vérzés végétől, a feltételezett ovulációig, azaz a ciklus első 2 hetében javasoljuk fogyasztani.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl vízzel leforrázunk, majd 10 perc áztatási idő után leszűrhetjük. Ízesíthetjük friss citromlével, mézzel. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

Megjegyzés: hölgyek számára, a termékenység támogatásának céljából, az ovuláció időszakában javasoljuk fogyasztásra a Férfierő teakeveréket is (1-2 napig), amely a Nap jegyeit tartalmazza, a befogadást segíti elő. Továbbá a Női Termékenység teakeveréket a férfiak is fogyaszthatják partnerük ovulációja során, így megteremtve a hormonrendszer harmóniáját, összekapcsolódását.

Gyakori kérdések

Fogyaszthatom-e várandósság vagy szoptatás alatt?

A holdciklus teákat várandósság és szoptatás alatt nem javasoljuk, ellenben a Héjakút teakeverék kiváló választás lehet. Utóbbi alkalmazása esetén érdemes a napi adag teafű-mennyiséget vagy az áztatási időt csökkenteni, tehát mérsékeltebb intenzitású teafőzetet készítsünk. A szoptatást követve már nyugodtan alkalmazhatóak a Női teák.

Tényleg olyan fontos a fém eszközök kerülése?

Mondhatnánk egy elhanyagolható aspektus felgyorsult világunkban, hogy milyen eszközt használunk teánk elkészítésénél. Valójában ez a lépés az öntiszteletet is gerjeszti, nem csak a hatóanyagok védelmét szolgálja. Javasoljuk a műanyag kanál használatát, de a legjobb alternatíva - főleg ha hosszútávú teakedvelőkké válunk -, a fa adagalókanál vagy fa teaszűrő alkalmazása.

A teakeverékek komponensei honnan származnak?

Az összetevők java magyar forrásokból, magyar gyűjtőktől, magyar őstermelőktől, magyar cégektől származnak. Olyan minőséget prezentálunk, amelyet én is és családom is fogyasztana teljes szívből.

A Héjakút teák leírásai fizikai és lelki kulcskifejezésekkel kezdődnek, amelyek segítséget nyújtanak a teakeverék kiválasztásában.

Elakadás esetén hívjanak Minket bizalommal vagy látogassák meg fizikális üzletünket:

Héjakút Drogéria és Biobolt

1077 Budapest, Király utca 93.

+36-30-375-4161